Bordsplacering, duka med namnskyltar

Bordsplacering – Duka med namnskyltar

Att adderat namnskyltar som bordsplacering till en middag, kalas eller större fest är både dekorativt och funktionellt. Du kan skapa helt fantastiska namnskyltar som blir en del av dukningen. En personlig detalj som sätter tonen för kvällen och förväntningarna för middagen. Med namnskyltar kan du även bestämma hur dina gäster ska sitta. Kanske vill du att vissa gäster ska sitta tillsammans under middagen och andra gäster kanske du vill hålla isär för att de även ska få möjlighet att lära känna andra under middagen. Du guider dina gäster på ett snyggt sätt var de ska sitta och de behöver inte ta beslutet själva utan bara njuta av middagen.

Handskrivna namnskyltar i papper

Skrivna namnskyltar känns alltid personligt och de går att göra på så många olika sätt. Vika ett stvyt papper och skriva på en av sidorna. Om du har en vacker handstil kan det räcka gott. Om du – liksom jag – inte har en helt fantastisk handstil, kan du alltid använda ett typsnitt från datorn och sedan skriva ut det på vitt papper. Om du inte hittar fina typsnitt i din dator kan du alltid ladda ned gratis typsnitt från t ex google fonts eller Dafont.

Andra sätt att dekorera med de handskrivna namnskyltarna kan vara att sätta dem på paketetiketter och sedan binda dem runt servetten. Komplettera med en kvist, blad, blomma, pärlor, snäcka eller annat som passar till middagen eller högtiden ni firar.

Namnskyltar tillverkade för ett speciellt tillfälle

Till bröllop, 50-årskalas och andra fester kan man använda riktiga namnskyltar som är specialtillverkade för gästen och det speciella tillfället. En permanent och hållbar namnskylt som gästerna kan ta med sig hem som ett minne och även använda om och om igen. Rätt utformad kan skylten användas resten av festen för att hålla isär gästernas glas eller användas som en vanlig namnskylt. Användbart om gästerna in känner varandra sedan tidigare.

namnskylt i mässing som bordsplacering.