Om Sweet signs

Vill du ha förändring i ditt liv, börja med ditt hem. Och en skylt, eller två.

Med våra kundanpassade skyltar vill vi hjälpa så många stressade föräldrar som möjligt att skapa ett välorganiserat och inspirerande hem som ger mer tid och ny energi att njuta av livet tillsamman med sina barn. Så, vill du ha en förändring i ditt liv. Börja med ditt hem. Och en skylt eller två. Det är vår filosofi.

Skapa sinnesro och mer tid, börja med en skylt.

Genom att sortera upp och ge varje sak i hemmet en plats, vet alla i familjen var de ska leta och sedan även lägga tillbaka sakerna på samma plats. Namnskyltar och märkning av förvaring, krokar och ytor gör vardagen enklare och finare.

Skapa personlig prägel och trivsel hemma, börja med en skylt.

Att använda skyltar som en inredningsdetalj är ett snabbt och enkelt sätt att skapa en personlig prägel och trivsel i hemmet. En välkomnade skylt i hallen som både din familj och dina gäster möts av. Värdeord som är viktiga i er familj på en skylt blir en fin inredningsdetalj i köket. Skyltar som visar var dina gäster kan gå på toaletten, torka sina händer, sova osv bidrar till en känsla av omtanke.

Vill du skapa en förändring i ditt liv, börja med en skylt.

Att göra förändringar i livet är viktigt och lite jobbigt. Ett sätt att öka chansen att lyckas är att jobba med synintryck. Det du ser varje dag blir du påmind om och inspirerad av. Fokus och repetition gör det enklare att förändras. Skapa en skylt med ett ord eller citat som du vet påverkar dig i den riktningen du vill till och häng den sedan på ett ställe där du blir påmind varje dag.

Om vårt företagande

Vi har designat och tillverkat skyltar sedan 2015. Sedan dess har efterfrågan växt och nu för tiden har vi ett nära samarbete med flera lokala hantverkare för att kunna producera alla olika typer av skyltar som ni beställer. Vi är fortfarande ett litet familjeföretag som tror att lokal produktion och ett nära samarbete med andra hantverkare är nyckeln till ett framgångsrikt, hållbart och glädjefyllt företagande. När du beställer i vår webbutik vet du att skyltarna är svensktillverkade och att du dessutom främjar flera av oss småföretagare runt om i vårt avlånga land.

Det var så det började

För ca 10 år sedan var jag en stressad mamma med barn, man, hundar, hus och karriär. Jag hade ett arbete som krävde mycket av mig, men när jag väl kom hem kändes det som att jag gick på arbetspass nummer två. Jag upplevde att jag la mer tid på att leta efter saker, plocka upp, diska, tvätta och städa än jag kunde lägga på att vara med min familj. Eller ta hand om mig själv. Och nästa dag började allt om igen. Det tog aldrig slut….

Mitt hem kändes mer som en börda än som en trygg, vacker och glad plats där jag och min familj kunde trivas och växa i. Jag kände mig frustrerad då jag i hela mitt liv varit kreativ och haft heminredning som ett av mina stora intressen.

Av en slump läste jag boken ”Konsten att städa” av Mari Kondo. Hennes filosofi om hemmet, livet och inredning gjorde att jag började tänka i nya banor. Skiftet från att ständigt uppdatera hemmet utifrån vad som var trendigt där och då, till att i stället fokusera på möbler och inredning som förenklade vårt liv eller som betydde något speciellt för oss som familj gjorde stor skillnad. Det skapade ett fokus och ett lugn.

Färre saker och med en bestämd plats, smart förvaring och inredningsdetaljer som hade en mening för oss påverkade hela familjen. Mindre tid till att leta, städa och hålla ordning. Mer tid till att umgås, hitta på kreativa projekt eller bara vara tillsammans.

En annan positiv effekt av den här förändringen var att jag tog beslutet att starta Sweet Signs.

Den första produkten jag började tillverka var våra handduksskyltar. En idé som jag fick under en VAB-period. Att hålla ordning på familjens handdukar genom att märka upp dem tror jag bidrog till att vi höll oss mer friska under åren i förskolan och lågstadiet.

 

Tack för din tid/Åsa Lindam, grundare av Sweet Signs

Namna & märka

inredning

barnrum

våra motiv